Veganbags

Veganbags is een webwinkel gespecialiseerd in veganistische tassen.

Wij bieden een ruime keuze uit veganistische tassenmerken gemaakt van 100% vegan leer.

Wij zijn van mening dat de toekomst van mode diervriendelijk en duurzaam moet zijn. Daarom verkoopt Veganbags alleen duurzame tassen die groen, eerlijk en 100% vegan zijn.

Vegan tassen zijn vooral mooi. Dat is voor veel consumenten de voornaamste reden om voor vegan te kiezen. Toch zijn er veel meer redenen om voor een vegan tas te kiezen.

Wij zetten de voordelen even op een rijtje:

Voor dieren

Er wordt vaak gedacht dat leer een afvalproduct is van de melk- en vleesindustrie. Maar dat is helaas niet zo. De leerindustrie is een onafhankelijke industrie waar veel geld in omgaat. Er worden ieder jaar zo’n 1 miljard dieren geslacht puur en alleen voor de leerindustrie. Het gaat hierbij om koeien, kalfjes , lammetjes, paarden, varkens, geiten, honden en katten.
Het meeste leer is afkomstig uit India en China. Dieren worden gezien en behandeld als een gebruiksvoorwerp of productiemiddel, waarbij het winstoogmerk helaas belangrijker dan een dierenleven. De dieren worden op een gruwelijke wijze gedwongen, mishandeld, vermoord en dat alles zonder enige pijnstillers of verdoving.
Dit is niet nodig. Er zijn prachtige materialen beschikbaar die een mooie vervanging van leer zijn.

Voor het milieu

De leer industrie is een ontzettend vervuilde industrie en dus heel belastend voor de aarde. De huiden moeten meerdere stappen ondergaan om leer te worden, zodat het niet gaat ontbinden na verloop van tijd. Eerst worden de huiden gekleurd en gebleekt. Daarbij worden vaak gevaarlijke stoffen gebruikt waaronder ammonia, mineraalzouten, op cyanide gebaseerde kleurstoffen.
In China en India zijn de milieu eisen een stuk minder strikt dan in het westen, waardoor het afvalwater en vast afval (zoals huiden) gedumpt worden in zowel rivieren als op het veld. Dit zorgt voor enorm veel water- en bodemverontreiniging.

Voor de medemens

Aangezien de productie van leer erg schadelijk is, hebben veel westerse fabrieken hun productie naar Bangladesh, China en India verplaatst. Hier worden arbeiders zonder enige bescherming blootgesteld aan giftige chemicaliën. Deze chemicaliën zijn kankerverwekkend waardoor maar liefst 90 procent van de werknemers niet ouder wordt als 50 jaar.

Voor jezelf

Het idee dat leer nog steeds het beste materiaal is voor tassen, is compleet achterhaald. Er is genoeg keuze als je geen dierlijke producten wilt gebruiken en je hoeft er in stijl helemaal niet op achteruit te gaan! Bij veel merken kun je terecht voor de mooiste vegan tassen, tijdloos of juist geheel volgens de laatste trends.

Rekening houden met het welzijn van dieren en het milieu geeft een fijn gevoel. Zeker als je bedenkt dat je later aan de volgende generatie verantwoording af moet leggen.
Kleding, textiel en leer

Steekwoorden: , , , , , , , , , , ,