KIJKmetGerty

Hartewenscoaching voor gezinnen die niet in hokjes passen en graag het beste in elkaar (en zichzelf) naar boven halen

GEVOELSBELEVING STAAT CENTRAAL BINNEN MIJN WERKWIJZE
Voelen/beleven/ervaren doen we allemaal. Je gevoel leren (h)erkennen en inzetten heb je misschien (nog) niet geleerd wat de momenten waarop je jezelf tegenkomt lastig maakt, zowel voor ouder als kind.

WAT MAAKT GEVOELSBELEVING ZO LASTIG?
– Gevoelsbeleving is niet zichtbaar wel voelbaar. Het effect is wel zichtbaar in gedrag en lichaamstaal.
– Gevoelsbeleving is subjectief. Dat waar de een wakker van ligt valt de ander niet eens op.
– Gevoelsbeleving hoeft niet reĆ«el te zijn. Wat je beleeft hoeft niet waar te zijn maar voor jou voelt het wel heel echt en waar en dat kun je niet zomaar even uitschakelen.

IK HEB ME VANUIT VERSCHILLENDE INVALSHOEKEN VERDIEPT IN GEVOELSBELEVING:
– wat voelen/beleven/ervaren belangrijk maakt
– hoe je het als kwaliteit kunt inzetten
– hoe je omgaat met waar het je belemmert om gelukkig te zijn.

IK BEN EXPERT IN 9-JARIGE KINDEREN
De ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen (die over veel meer gaat dan 9-jarige kinderen) is een moment in de ontwikkeling waarin veel gebeurt en gevoelsbeleving een grote rol speelt. Waarin je meer en intenser voelt en mag leren je emotioneel te uiten. Kennis die niet algemeen bekend is en daar breng ik al jaren graag verandering in. De vaardigheden die kinderen hier mogen leren vinden veel volwassenen ook nog lastig. Een mooie gelegenheid om als gezin samen te groeien.

WAAROM ZOU IK ME DAAR ALS OUDER IN VERDIEPEN?
– Als een kind leert zijn/haar (onderbuik)gevoel te ontwikkelen zal het leren op zijn/haar gevoel te vertrouwen, een voorwaarde om jezelf te kunnen zijn en je eigen keuzes te kunnen maken. Zonder dat gevoel ga je twijfelen of piekeren en keuzes maken op basis van je buitenwereld ipv je binnenwereld. Dan leef je in reactie op de ander ipv vanuit jezelf en dat gaat je vroeg of laat opbreken (vaak zo rond de 40 jaar). Misschien herken je dit bij jezelf. Dat kan anders, voor jou en voor je kind.
– Onze kinderen leren het meest van wat wij ze voorleven. Het grootste cadeau dat je jezelf en je kind kunt geven is dat je voorleeft wat je je kind van harte gunt. Dat wat je zegt, doet, uitstraalt en wenst klopt met elkaar. Ouder zijn is niet alleen je kind het leven leren maar ook zelf leren leven.

MIJN COACHING EN BEGELEIDING IS EROP GERICHT DAT ZOWEL JIJ ALS JE KIND:
– weet wie je bent, waar je goed in bent, waar je blij van wordt en waar je helemaal niet blij van wordt en waarom niet.
– om kunt gaan met de momenten waarop je jezelf tegenkomt waardoor je minder getriggerd wordt en weet hoe te handelen als dat wel gebeurt.
– de juiste mindset en het vertrouwen hebt om je dromen en doelen waar te maken. Je ziet de mogelijkheden en benut ze.
– gewoon jezelf kunt zijn en ook kunt genieten van het leven. Dat wat je anders maakt belemmert je niet langer.

ANDERS
Je anders voelen dan je omgeving kan je beperken en weerhouden om dingen te doen op de bij jou passende manier die tot het beste resultaat leidt en de minste energie kost. Ontdek wat jouw manier is, hoe jij denkt, voelt, leert en handelt en zet de deur naar nieuwe mogelijkheden open.
#anders #intens #sfeergevoelig #snelle #beelddenker

HOE WEET JE WIE JE BENT?
Dat ervaar en leer je door in contact met anderen te zijn. Als je jezelf nauwelijks herkent in de mensen om je heen, hoe weet je dan wie je bent? Je kunt je eenzaam en onzeker gaan voelen. Contact met gelijkgestemden is belangrijk en geeft zelfvertrouwen. Door persoonlijke ontwikkeling leer je jezelf kennen en waarderen en kun je (op)groeien en opbloeien.

BEL ME, IK VERTEL JE ER GRAAG MEER OVER.
Particulier onderwijs, Persoonlijke dienstverlening, Welzijnszorg

Steekwoorden: , , , , , , , , , ,