BY Marleen Kindermassage

Kindermassagecoach en docent kindermassage

Wat is kindermassage?

Kinderen kunnen prikkels zelf vaak nog onvoldoende filteren en doseren, waardoor ze niet altijd lekker in hun vel zitten. Als er een verstoring optreedt in de verwerking kunnen er fysieke of emotionele klachten ontstaan. Een massage is een mooie en zachte methode die ingezet kan worden om de verstoring op te heffen, om zo de energie weer in balans te brengen en overtollige indrukken te verwerken en af te voeren.

Voor wie is het geschikt?
De massage is geschikt voor alle kinderen vanaf 3,5 jaar oud en in het bijzonder geschikt voor:

– Drukke en onrustige kinderen
– Opvallend stille of teruggetrokken kinderen
– Kinderen die vaak klagen over obstipatie, onverklaarbare buikpijn en / of hoofdpijn
– Onzekere en faalangstige kinderen
– Kinderen die snel boos of verdrietig zijn
– Kinderen die moeite hebben met zindelijkheid
– Kinderen met slaapproblemen
– Kinderen met een game of televisieverslaving

Veel kinderen die voor een massage bij mij komen hebben problemen in de prikkelverwerking (denk aan diagnose ADHD, ASS, ADD en hooggevoeligheid). Een massage kan hierbij erg ondersteunend werken. Kinderen ervaren meer rust in hun lijf en voelen beter waar hun behoeften en grenzen liggen. Ze hebben hun emoties beter in de hand en slaapproblemen nemen af.

Wat heeft BY Marleen te bieden?

• Holistische kindermassage
Bij de massage kijk ik goed naar wat het kind nodig heeft en wat het prettig vindt. De focus wordt gelegd op het stukje dat aandacht vraagt. De massage kan bestaan uit een massage van hoofd, rug, armen, buik en voeten.

• Cursus Kindermassage voor ouders en verzorgers
Naast de losse massages van BY Marleen Kindermassage heeft het kind (en het hele gezin) er veel baat bij als het masseren thuis doorgaat. Om die reden geef ik ook cursussen kindermassage waarbij de ouder /verzorger zelf gaat leren en ervaren wat de massage inhoudt en hoe deze thuis gegeven kan worden. Met deze handvatten en technieken kan de ouder thuis zelf rust inbouwen bij het kind en het helpen ontspannen.

• Aromatherapie en etherische oliën
Om de werking van de massage te verdiepen en te veraangenamen wordt de massage met aromatherapie gecombineerd. Met deze combinatie worden de werkzame bestanddelen van de etherische olie direct opgenomen door het lichaam. De gebruikte etherische olie is een 100% volledig natuurlijk product. De etherische oliën en massageolie zijn bij mij verkrijgbaar.
Gezondheidszorg, Welzijnszorg, Zorg

Steekwoorden: , ,